GEM2023

Europe/Paris
931 Rte de la Sure, 38880 Autrans-Méaudre en Vercors
Giovanna Fragneto , Christophe Moreau , Anne Martel , Franck Fieschi , Juliette Jouhet , Bruno Demé
Description

The 22nd congress of the French Membrane Group (GEM) will be held for the first time in the French Alps from 14th to 17th March 2023 at the Escandille Village Vacances, Autrans. It is part of a series started in 1987 as GEIMM.

GEM brings together researchers, biologists, biochemists, biophysicists, physicists and chemists interested in biological phenomena associated with membranes at all levels, from the organ to the molecule.

The meeting will focus on the structure, dynamics and function of membranes and will be locally organised by researchers from different institutes situated in Grenoble where several well-known European and national research facilities are located.  

The GEM conference covers the following topics:

  • Structural biology
  • Host-pathogen interactions
  • Nanomedecine
  • Computational methods
  • Molecular interactions at the membrane surface
  • Interaction lipids/polymers/membrane proteins
  • Glycobiology

Registration will start on September 1st, 2022.

⚠️ Abstract submission deadline : December 15th, 2022.

Abstracts will be selected for posters as well as oral contributions; 24 oral presentations of 20 minutes will be incorporated into the programme (3 sessions will follow each keynote speaker).

🏆 Prizes will be presented to 4 students for the best poster submissions 🏆

It is strongly advised to become a member of the SFB (Societé Francaise de Biophysique) in order to attend the GEM conference. You can become a member for 2023 at the following link (option "plein tarif + GEM").
Please note: Membership is free for students, but you still need to sign up on the site.

Final registration deadline January 31st, 2023.

Registration
Registration
    • 09:00 12:40
      Arrivals 3h 40m
    • 12:40 14:00
      Lunch 1h 20m
    • 14:00 15:40
      Nanomedecine
    • 15:40 16:10
      Break + Discussions 30m
    • 16:10 18:00
      Poster session
    • 18:00 22:00
      Sponsor Presentations + Wine & Cheese evening 4h
    • 09:00 10:40
      Host-pathogen interactions
    • 10:40 11:00
      Break + Discussions 20m
    • 11:00 12:40
      Molecular interations at the membrane surface
    • 12:40 14:00
      Lunch 1h 20m
    • 14:00 18:00
      FREE TIME/ACTIVITY
    • 18:00 19:00
      New scientific communications
    • 19:00 21:00
      Social event 2h
    • 09:00 10:40
      Structural biology
    • 10:40 11:00
      Break + Discussions 20m
    • 11:00 12:40
      Structural biology
    • 12:40 14:00
      Lunch 1h 20m
    • 14:00 15:40
      Interaction lipids/polymers/membrane proteins
    • 15:40 16:10
      Break + Discussions 30m
    • 16:10 18:00
      Poster session
    • 18:00 21:00
      AG 3h
    • 09:00 10:40
      Glycobiology
    • 10:40 11:00
      Break + Discussions 20m
    • 11:00 12:40
      Computational methods
    • 12:40 14:00
      Lunch 1h 20m
    • 14:00 19:00
      Departures 5h
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×